Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısından konuşan Başkan Er;
Gündem, 12 Mart 2025 20:30
RAMAZAN AYININ COŞKUSUNU VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YAŞIYORUZ”
Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart ayı ilk toplantısını Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığında, 12 Mart 2025 Çarşamba günü Saat 14.00’te Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündeme dair bir değerlendirme konuşması gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı’nın yıl dönümünü kutladı. Başkan Er, “Bugün bağımsızlık ruhumuzun en iyi tercümanı olan İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin yıl dönümü. Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden süzülen ve milletimizin karakterini en güçlü şekilde yansıtan o kutlu dizeler bugün de rehber olmaya çalışıyor. ‘Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal.” Bu vesile ile İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıl dönümünü kutluyor, Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnet anıyoruz” dedi.
“RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR”
Ramazan ayının maneviyatından ve Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ayına yönelik yapılan etkinliklerden bahseden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Değerli Meclis üyelerimiz, öncelikle 11 ayın sultanı Ramazan'ı yaşamanın coşkusunu yaşıyoruz. Ramazan ayının bizlere, sizlere, ailelerimize, Malatya'mıza, milletimize ve tüm dünyaya hayırlara vesile getirmesini temenni ediyoruz. Ramazan ayının ruhunu güzel bir şekilde yaşamayı Allah bizlere nasip etsin. Ramazan ayı sadece oruç tutmak değildir. Aynı zamanda paylaşmak, kaynaşmak, birlik olmak en önemli konulardır. Biz sadece Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak hemşerilerimizin Ramazan ayının en iyi şekilde geçirmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şu an yaklaşık 4.000 kişi iftar yemeği veriyoruz. Havaların biraz soğuk olması nedeniyle daha sağlıklı olsun diye kapalı mekanlarda iftarlarımızı veriyoruz. İftar menülerimiz de gayet güzel şartlarda ve lezzetli bir şekilde ikram ediliyor. Bunun dışında bakıma muhtaç, maddi imkanı olmayan, fiziki olarak yemek hazırlayamayacak durumda olan ve yaşlı vatandaşlarımız için de iftariyelikler hazırlayıp evlerine teslim ediyoruz. Ramazan ayı paylaşım ayıdır, bu tarz paylaşımları hepinize de öneriyorum. Ara ara vatandaşlarımıza konuk olup iftar veya sahur yapmanın zevkini birlikte yaşıyoruz. Ayrıca Kernek Camisi'nin önünde Çayhane adı altında bir çadır kurduk. Vatandaşlarımız teravih namazını kıldıktan sonra keyifli bir şekilde çaylarına içiyorlar” dedi.
BAKAN KURUM’UN MALATYA ZİYARETİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Malatya ziyaretinden de bahseden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya’da yapı çalışmalarının bütün ihalelerin yapıldığını belirterek, Haziran ayında konutların büyük bölümünün teslim edileceğini ve yılsonuna kadar da konutların teslim edileceğini söyledi.
MECLİS GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Er konuşmalarını tamamladıktan sonra yoğun programı nedeniyle meclis toplantısından ayrıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan başkanlığında devam eden meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak meclis gündem maddelerinin arasına alınacak 49 ek gündem maddesi okunarak, oy birliğiyle gündem maddeleri arasına alınması karara bağlandı. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından sunulan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hususundaki maddeler görüşülerek, karara bağlandı. Diğer maddelerin bir kısmı ilgili komisyonlara havale edildi. Bazı gündem maddeleri ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.
Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantılarının II. birleşiminin ise 14 Mart Cuma günü saat 14.00’te yapılması oy birliğiyle kararlaştırıldı.
Gündem, 12 Mart 2025 20:30
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
