İlimizde Kariyer Fuarı Hazırlıkları İstişare Toplantısıyla Değerlendirildi
Gündem, 08 Nisan 2025 18:06
İlimizde düzenlenecek olan Kariyer Fuarı hazırlıkları kapsamında, Vali Seddar Yavuz başkanlığında İpekyolu İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantı, Malatya’daki üniversiteler ve ilgili kurumların iş birliğinde, fuarın detaylarını ele almak üzere Malatya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Toplantıya Vali Yavuz’un yanı sıra; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Vali Yardımcıları Reşit Özer Özdemir ve Talat Tabur, Battalgazi Belediye Başkan Yrd. İsmet Sarıgül, Yeşilyurt Belediye Başkan Yrd. Cavit Aslan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanı H. Süha Hotar, ilgili kurum müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, “Bugün, Malatya için önemli bir etkinlik olan Kariyer Fuarı hazırlıkları kapsamında bir aradayız. Kamu kurumlarımız arasında iş birliğini ve koordinasyonu daha etkili hale getirmek, fuarın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için gereken adımları atmak amacıyla bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyoruz.
Öğrenciler, üniversiteden mezun olanlar ve iş dünyası arasındaki koordinasyonu sağlayan organizasyonlar, kariyer planlama süreçlerini daha etkili ve sürdürülebilir kılmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda firmaların sahip olduğu birikimin insan kaynağına aktarılması, gönüllülük esasına dayalı bir yaklaşımla teşvik edilmekte ve bu sayede hem bireylerin kariyer yolculuklarına katkı sağlanmakta hem de ülkemizin geleceğine değer katılmaktadır.
Gerçekleştireceğimiz bu çalışmada, kamu kurum ve kuruluşlarımızın bugüne kadar yapmış oldukları faaliyetleri değerlendirmek ve bundan sonra yapılacak çalışmaları gözden geçirmek istiyoruz. Bu etkinliğin, şehrimizin tanıtımına ve özellikle deprem sonrasında sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlerin yeniden canlanmasına katkı sağlaması açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Türkiye genelinde değerlendirildiğinde ise, başta iş dünyası olmak üzere tüm paydaşların bu sürece katkı sunmaları büyük önem taşımaktadır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da özellikle genç istihdamına ve kariyer planlamasına yönelik projelere verdiği destek, bu tür organizasyonların ülke genelinde yaygınlaştırılmasında önemli bir motivasyon kaynağıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen bu sürecin bir parçası olmak, bizleri ayrıca sorumluluk sahibi kılmaktadır.
Kariyer fuarının başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için tüm şehrin bu ortak hedef doğrultusunda kenetlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle söz konusu etkinliği yalnızca bir üniversite faaliyeti olarak değerlendirmek doğru olmayacaktır. Tüm şehir dinamiklerinin bu sürece sahip çıkması, iş birliği ve dayanışma içinde hareket etmesi beklenmektedir. Özellikle iş dünyamızdan verilecek destek, bu organizasyonun değerini artıracak, anlamını daha da pekiştirecektir.
Bu vesileyle, başta İnönü Üniversitesi Kariyer Merkezi olmak üzere emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür ediyor, diğer üniversitelerimizin rektörlerine ve değerli katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Bugünkü istişare toplantımızın, yalnızca bir organizasyonun planlamasıyla sınırlı kalmayıp, gençlerimizin geleceğini şekillendiren daha geniş bir vizyonun başlangıcı olmasını temenni ediyor; kamu kurumlarımız, üniversitelerimiz, yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte güçlü bir dayanışma içerisinde bu süreci yürüteceğimize olan inancımı ifade etmek istiyorum” dedi.
Toplantı, katılımcı kurumlar arasında kurulacak iş birliklerinin çerçevesinin belirlenmesi, görev dağılımlarının netleştirilmesi ve fuar süresince yürütülecek çalışmaların eşgüdüm içerisinde hayata geçirilmesi yönünde karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi. Malatya’nın yeniden yapılanma sürecinde gençlere umut, iş dünyasına ise nitelikli insan kaynağı sunmayı hedefleyen bu organizasyonun, şehrin ortak akılla hareket etme kültürünü daha da pekiştireceği vurgulandı.
Gündem, 08 Nisan 2025 18:06
Yorumlar (0)
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Plaket...
Avrupa’da Yapay Zeka Veri Merkezlerine Yeni Hamle: Vertiv ve GreenScale Ortaklığı
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
Yeşilyurt’ta Eğitime Tam Destek: Ara Tatilde Ücretsiz LGS ve DYK Kursları
Vali Seddar Yavuz: “Darülaceze Merhametin ve Sosyal Devletin Simgesidir”
Kar Yağışı Ulaşımı Durdurdu: Gürün–Pınarbaşı Yolu Kapandı
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Trafikte Ek Tedbirler Alındı
Malatya’da Artçı Depremler Sürüyor: Akçadağ’da 3.1 Büyüklüğünde Deprem
Akçadağ’da Kadın Kooperatifi Var mı, Yoksa Sadece Tabelası mı Var?
Türk Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanı Tevfik Gören’den 10 Ocak’ta Anlamlı Ziyaret
Malatya’da Sahte Altın Dolandırıcılığı Çökertildi: 5 Şüpheli Yakalandı, 3’ü Tutuklandı
Yeni İmar Yönetmeliği ile Binalarda Yağmur Suyu ve Gri Su Depolama Dönemi Başladı
Erkunt Traktör, 23 Yıldır Çiftçilerin Yol Arkadaşı
Erişkinlerde Aşılama Hayat Kurtarıyor
Evde Hasta Bakımında Küçük Hatalar Büyük Riskler Doğurabilir
Keskin’den Öğrencilere Tebrik, Servisçilere Teşekkür
Doğallık Ön Planda: 2026 PMU Anlayışı Değişiyor
Yılların Ustaları Yeşilyurt’ta Unutulmadı
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Gönüllere Dokundu
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı
AKÇADAĞ’DA KAPSAMLI KALKINMA HAMLESİ: SAĞLIK, EĞİTİM VE SPORDA YENİ DÖNEM
