KADİM ÇIRMIHTI, KIRSAL KONUT PROJELERİYLE AYAĞA KALKIYOR
Gündem, 21 Nisan 2025 20:21
“HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİLİYOR”
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ‘asrın felaketi’ büyük depremlerde çok sayıda binanın yıkıldığı Yeşilyurt’un tarihi bölgelerinden Çırmıhtı’da kırsal kalkınmayı destekleyip, vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yeni köy konutlarının temelleri atılmaya başlandı.
Depremde yıkılan ya da kullanılamaz hale gelen yapılar yerine inşa edilecek yeni evler, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanırken, diğer taraftan bölgenin tarihi dokusuna uygun mimari anlayışla hayata geçiriliyor. Yeni konutların, Kadim Çırmıhtı’nın sosyal ve ekonomik hayatına da canlılık kazandırması bekleniyor.
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, kırsal konut projelerinin hızlı bir şekilde hayata geçtiği Çırmıhtı’da temelleri atılan yeni konutları incelediler.
AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, yeni konutların bölgenin tarihi kimliğini ön plana çıkartacak şekilde projelendirildiğini, evlerin tamamlandığı zaman Çırmıhtı’nın daha cazip bir hüviyete kavuşacağını söyledi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise, modern, dayanıklı ve çevre dostu şekilde inşa edilecek kırsal konutların, sadece birer yapı değil; aynı zamanda tarihi ve kırsal bölgelerin geleceğine yapılan güçlü yatırımlar olduğunu söyledi.
Kadim Çırmıhtı’nın yaşam kalitesini artırıp, turizm potansiyelini artırmak adına hayata geçen projelere belediye olarak her türlü konuda destek verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Geçit, “ Uzun süren çalışmalar ve görüşmeler neticesinde kırsal konutlarımızın temellerini atmaya başladık, hayırlı olsun!.” şeklinde konuşarak yeni konutlarla birlikte Çırmıhtı’nın sosyal, kültürel ve tarihsel değerlerini yeniden ön plana çıkartacaklarına vurgu yaptı.
Kadim Çırmıhtı’da toplam 458 binadan bir kısmının temellerinin atıldığını ifade eden Başkan Geçit, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar alıp çok sayıda binanın yıkıldığı, tarihi ve turistik mekânlarıyla dikkat çekici özelliklere sahip kadim Çırmıhtı’nın geçmişten bugüne uzanan güçlü potansiyelini yeniden ön plana çıkarmak için kırsal konut projelerinin büyük önem taşıdığını söyledi. 31 Mart seçimlerinde ‘Çırmıhtı’yı, Gündüzbey’i, Banazı’yı, Kileyik’i ve tarihi bölgelerimizi yeniden ayağa kaldıracağız’ sözünü yerine getirmek için her türlü çaba ve gayreti gösterdiklerini hatırlatan Başkan Geçit, “Göreve geldiğimiz ilk dönem aldığımız Meclis Kararlarımızın yanı sıra Ankara ve Malatya’da yaptığımız ciddi temaslar ve görüşmeler neticesinde imar uygulamalarımızla birlikte buradaki yapılaşmanın önünü açtık, kolaylaştırdık ve gerekli izinleri verdik. Bu süreci Milletvekillerimiz, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte yürüttük. Sayın Bakanımızın da çok büyük destekleri oldu, kendisine şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yoğun süren çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık, konutlarımızın temelli atılıyor. Bölgenin kadim değerlerini ön plana çıkartacak, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına karşılık verecek konforlu, modern ve kaliteli yapılar inşa ediliyor. Buradaki evler sadece bir ev değil aynı zamanda bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkartacak şekilde tasarlandı. Kırsal konutlarımızın tüm aşamalarında destek ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, Çırmıhtı’nın tüm kadim değerlerini ön plana çıkartacak kırsal konutların yanı sıra diğer alt ve üst yapı yatırımlarıyla deprem yaralarının sarılacağını ve bugünden geleceğe daha güzel bir Çırmıhtı emanet edeceklerini söyledi.
Bölgede 16 farklı tip kırsal konut projelerinin uygulanacağını, yeni konutların modern ve güvenli olmasının yanı sıra bölgenin kültürü, tarihi ve turistik değerlerini ön plana çıkartacak tasarımlara sahip olacağını söyleyen Milletvekili Tüfenkci, “Çırmıhtı’ya özgü, hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek, bölgenin tüm değerlerini yansıtacak yeni konutlarımızla birlikte tarihi bölgelerimizin daha güçlü bir şekilde ayağa kalkmasını sağlayacağız. Belediye Başkanımız Prof. Dr.İlhan Geçit burayla gerçekten yakından ilgilendi, gerek Malatya’da gerekse de Ankara’da Sayın Bakanımızla yapılan görüşmelerde buraya büyük bir hassasiyet gösterdi, göreve geldiğinden beri canla başla çalıştı, buranın yeniden ayağa kalkması, imarı ve ihyası için ciddi emek verdi, kendisine teşekkür ediyorum. Konutlarımızın temellerini atarak süreci başlatmış oluyoruz. Toplamda 458 konutun ihalesi yapıldı, her bir konutumuzu inşa edip, hak sahiplerine teslim ederek buradaki yaşam kalitesini artırmış olacağız. Villa tarzına sahip yeni konutlarımız bittiği zaman daha farklı, daha güzel, herkesin hayranlık duyacağı bir Çırmıhtı ortaya çıkmış olacak. Hak sahibi vatandaşlarımız için farklı bölgelerde yürütülen yerinde dönüşüm ve TOKİ konutları çalışmaları devam ederken Ardıçtepe’de de yapımı süren konutlar yeni evlerine kavuşacak olan ailelerimize teslim edilecek. Yeşilyurt’umuzun geleceğini daha sağlam temeller üzerine kurmak için kararlılıkla ilerliyoruz.” dedi.
Arsası müsait olmayan vatandaşların Ardıçtepe, Gündüzbey, Banazı ve Yakınca’da inşa edilen TOKİ Konutlarından yararlanabileceklerini hatırlatan Milletvekili Tüfenkci konuşmasının devamında Çırmıhtı başta olmak üzere bölgedeki mahallelerin merkezlerini canlandıracak yeni çarşı projelerinden bahsederken, “Mahallelerimizin merkezlerine nitelikli, güzel ve modern yeni çarşı merkezleri kurarak buralardaki yaşam seviyesini artıracağız. Mahalle sakinlerimizin yanı sıra tarihi mahallelerimizin sosyal dokusunu yerinde görmek isteyen turistlerimiz ve misafirlerimizi en güzel alanlarda ağırlayarak bölgenin sosyal ve ekonomik hayatını hareketlendirmeyi hedefliyoruz. Sayın Bakanımızın Malatya ziyaretinde bu projeleri kendisine ileteceğiz. Tarihi bölgelerimizi, temelleri atılan yeni konutlarla, yaşam alanlarıyla ve çevre düzenlemeleriyle eskisinden daha güzel bir görüntüye kavuşturmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Çırmıhtı’da ki derenin ıslah edilmesi, temiz ve güzel bir görüntüye kavuşması içinde başlatılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Burada topyekün bir değişim yaşanacak, daha güzel bir Çırmıhtı, Gündüzbey, Banazı, Kileyik ve Yakınca’yı hep birlikte inşa ve ihya edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Gündem, 21 Nisan 2025 20:21
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
