MAGİNDER Dost Meclisi’nin Bu Ayki Konuğu Prof. Dr. Hasan Pekdemir Oldu
Ekonomi, 25 Kasım 2025 10:33
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, derneğin aylık Dost Meclisi İstişare Toplantısı’na, Turgut Özal Tıp Merkezi’nin değerli hocalarından, Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir’i konuk ettiklerini belirterek şunları söyledi:
“MAGİNDER ailesi olarak, Malatya için elimizden geldiğince çalışmaya devam ediyoruz. Bu ayki toplantımıza nazik davetimizi kırmayarak katılan kıymetli hocamıza özellikle teşekkür ediyoruz.
6 Şubat’tan sonra her zaman söylediğimiz bir cümle var: Bu şehri terk etmeyenler bizim için çok kıymetlidir.
Hocamız hem deprem öncesi hem de deprem sonrası süreçte Malatya’ya hizmet etmiş, şehrimize gönülden bağlı bir isimdir. Malatya sevdalısı insanların yanında olan, bilgisiyle şehrimize değer katan hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz.
Bizler, hocamızın bilgi ve tecrübelerinden her zaman istifade etmeye devam edeceğiz. Malatya’nın sağlık alanında, kültürel yapısında, demografik gelişiminde ve geleceğinin inşasında neler yapılabileceğini birlikte değerlendirmeye devam edeceğiz.
Deprem sonrası devletimiz yoğun bir çalışma yürütmekte, konut ve iş yerleri yapılmaktadır. Ancak en önemli konu şudur: Bu şehirde konutlar yapılacak, ama bu şehir Malatyalılarla var olacaktır.
Malatya’yı terk etmeyip burada varlığını sürdüren, şehrimize destek veren kıymetli hocamıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”
Prof. Dr. Hasan Pekdemir: “Meslek, insanın kimliğidir; ahlakla yapılıyorsa değer kazanır.”
Toplantıda konuşan Prof. Dr. Hasan Pekdemir, mesleğe başlama hikayesini ve Malatya’ya olan bağlılığını şu sözlerle anlattı:
“Hayatım boyunca insanlara hizmet etmeyi çok önemsedim. Doktor olmak hep aklımdaydı. İlk sınavda mimarlık kazanmama rağmen içimdeki tıp isteği bitmedi ve yeniden sınava girerek Ankara Üniversitesi’nde tıp eğitimimi tamamladım.
Gençliğimin en güzel yılları Malatya’da geçti; dostlarım, akrabalarım buradaydı. Mersin Üniversitesi ve daha sonra GATF’de çalıştıktan sonra Malatya’ya davet edilmem benim için onur vericiydi. Sevdiğim şehre geri dönmekten mutluluk duydum. Yaklaşık 15 yıldır burada görev yapıyorum ve elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyorum.”
Pekdemir, mesleki duruşuna dair şu ifadeleri kullandı:
“Meslek sadece bir iş değildir; insanın kimliğidir.
İşinizi iyi yapıyorsanız bu, ahlakınızın ve duruşunuzun bir yansımasıdır.
Benim için en büyük kazanç para değil, görev bilinci ve meslek ahlakıdır. Her hastaya en iyi şekilde yaklaşmaya çalışıyor, kimseyi geri çevirmemeye özen gösteriyorum.”
Deprem süreciyle ilgili de önemli değerlendirmelerde bulunan Pekdemir konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Malatya çok büyük bir yıkım yaşadı. Bu süreçte şehir dışına giden arkadaşlarımız da haklıydı; herkesin ailesi, gelecekle ilgili kaygıları var.
Ancak burada kalanların da bir vefası, bir hatırası var. Biz bu şehri seviyoruz.
Şimdi önemli olan; bilimsel veriler, doğru planlama ve iş dünyası ile akademinin iş birliğiyle Malatya'nın yeniden ayağa kaldırılmasıdır.
Özellikle iş insanları bu şehrin ekonomik geleceği açısından çok değerlidir. İşsizlik sorununu çözecek ve Malatya’ya güç verecek olan sizlersiniz.
Üniversite olarak bizler de bilimsel aklı sahaya nasıl yansıtırız, şehrin doğru şekilde planlanmasına nasıl katkı sunarız bunun için sizlerle birlikte çalışmaya hazırız.”
Prof. Dr. Pekdemir, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
“Beni bu güzel ortama davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Malatya için yapılacak her çalışmada birlikte hareket etmekten memnuniyet duyarım.”
Ayrıca Maginder yönetim kurulu başkanı Karademir ve yönetim kurulu üyeleri, Prof. Dr. Hasan Pekdemir’e Fahri Üyelik teklifinde bulunarak Maginder ailesine katılmalarından büyük bir mutluluk duyacaklarını söyledi. Prof. Dr. Pekdemir, teklifi memnuniyetle kabul ederek Maginder ailesine katılmaktan onur duyacağın ifade etti.
Pekdemir, Maginder’in 6 Şubat’tan bu yana sahada aktif şekilde çalışmalar yürütmesinden dolayı duyduğu takdiri ifade ederek, derneğe her anlamda destek vereceğini belirtti.
Ekonomi, 25 Kasım 2025 10:33
Yorumlar (0)
Attarlar Odası’nda Birlik Rüzgârı: Başkan Basri Orhan’a Yoğun Destek
Okul Servisleri ve Çevreleri Kontrol Altında: Geleceğe Güvenle Bakıyoruz
Şevket Keskin’den Net Mesaj: “Yasa Dışı Taşımacılığa Asla İzin Vermeyeceğiz
Vali Seddar Yavuz’un 26 Şubat Hocalı Katliamı’nı Anma Mesajı
Akıllı telefonlar boyun fıtığı sebebi
Mücevherlerinizin Ömrünü Uzatmanın 6 Altın Kuralı
Türkiye Obezitede Avrupa Birincisi...
Boğaziçi Üniversitesi’nde Tarihi Dönüşüm: 8 Milyar TL’yi Aşan Yatırım Hamlesi
Geleceğin Temeli Aile: Yeşilyurt’ta Anlamlı Proje Hayata Geçti
Battalgazi Belediyesi’nden Yenice Mahallesi’nde Yol Atağı
Battalgazi’de Silahlı Soygun Aydınlatıldı: 3 Şüpheli Tutuklandı
Başkan Er: “Birlikte Çalışacağız, Malatya’yı Daha Güzel Günlere Kavuşturacağız
Başkan Er, Geceyi Gençlerle Paylaştı: Sahur Sofrasında Birlik Mesajı
İş Dünyasından Eğitime Güçlü Dokunuş: Mahmut Boyraz Gençlerle Buluştu
Akçadağ’da Birlik ve Beraberliğin En Güzel Tablosu: Ev İftarları
Ramazan Neşesi Büyükşehir’le Çocukların Yüzünü Güldürüyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den Hafız Öğrencilere Moral Ziyareti
Başkan Er: “Gençlerimizin Her Zaman Yanındayız”
Yeşilyurt Belediyesi’NDEN RAMAZAN’A ÖZEL YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
YEŞİLYURT’TA SİLAHLI SOYGUN GİRİŞİMİ: 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Çamurlu TOKİ Camii ve Çevresi Modern Bir Görünüme Kavuştu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Ramazan Ayına Özel Kültür ve Sanat Programı
Büyükşehir Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek
Yatırım Yağmuru Pütürge’de: 37 Milyon TL’lik Dev Projeler
Sadıkoğlu’ndan Doğrudan Girişim: KOSGEB Talebi Bakanlığa Taşındı
Diş Hekimliği Fakültesi Sayısına Düzenleme Getirilmeli
Araştırmalara göre süt ürünleri, susuzluğu gidermede etkili bir seçenek
Malatya Su ve Kanalizasyon Idaresi’den Çevre Duyarlılığı Atağı: Öğrencilere Su Temalı Yarışma
GÖZKAPAĞI ESTETİĞİNDE DOKU KORUYUCU YÖNTEMLER ÖN PLANA ÇIKIYOR
Yeşilyurt Kent Konseyi’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Eğitim Programı Yoğun İlgiyle Başladı
Abdurrahman Babacan: “Terörsüz Türkiye İçin Kararlılıkla İlerliyoruz”
Battalgazi’de Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yaralandı
Zehir Tacirlerine Nefes Aldırılmadı: 212 Gram Sıvı Metamfetamin Ele Geçirildi
Malatya Esnafında Yeni Sayfa: Hasan Basri Orhan Mazbatasını Teslim Aldı
Arguvan’da Ev Sahibi ile Kiracı Arasında Silahlı Kavga: 1 Tutuklama
AKÇADAĞ ESNAF ODASI SEÇİMİ: SANDIKTA ESNAF, PERDE ARKASINDA KİMLER?
Engeller Kalkıyor, Kariyer Yolculuğu Başlıyor
Yeşilyurt’ta “Kasten Yaralama ve Silahlı Tehdit” Olayında 1 Tutuklama
Hareketsizlik, Alkol ve Sigara, Kolon Kanseri Riskini Artırıyor
