Başkan Güder, Prestij Sokak Çalışmalarını İnceledi
Gündem, 28 Aralık 2021 13:38Başkan güder: “şire pazarımız hak ettiği değere kavuşacak”
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatlarıyla Yenihamam Mahallesi Aras Sokakta startı verilen Prestij Sokak Proje alanında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Başkan Güder, sokak sağlıklaştırması yapılan proje alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı.
Battalgazi Belediyesi tarafından Şire Pazarı’nı canlı hale getirmek, daha fazla yerli ve yabancı turist çekebilmek ve estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla Yenihamam Mahallesi Aras Sokakta startı verilen ‘Sokak Sağlıklaştırma’ çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Etaplar halinde yapılacak olan ve toplam yatırım tutarı 6 milyon lirayı aşması beklenen proje alanında incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında “Prestij Sokak Sağlıklaştırma” ödülüne de layık görülen projenin esnafı mağdur etmeden titiz şekilde yürütüldüğünü aktaran Başkan Güder, projenin tamamlanmasıyla kentin tarihsel kimliği açısından oldukça önemli Şire Pazarı’nı yeni bir görünüme kavuşturacaklarının altını çizdi.
ESNAFLAR ÇALIŞMALARDAN MEMNUN
Battalgazi Belediyesi tarafından devam eden çalışmaların takdire şayan olduğunu aktaran Talha Polat isimli esnaf, şunları söyledi; “Yaklaşık 3 yıldır burada kayısı işletmemiz var ve ailemle birlikte bu sektörde çalışıyoruz. Yaklaşık 2.5 ay önce Battalgazi Belediyemiz tarafından başlatılan sokak sağlıklaştırması çalışmaları takdire şayan çalışmalardır. Projeyi bize getirdiklerinde bizimde fikrimizi sordular ve bizlerde fikrimizi beyan ettik. İstişareler doğrultusunda başlayan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Umarım Malatya’ya yakışan çalışmalar olur. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Güzel hizmetler Battalgazi ile buluşturuluyor. Battalgazi her geçen gün daha da güzelleşiyor. Emeklerine sağlık” derken, Okan Yetkin isimli bir esnaf ise, “Şire Pazarımız Malatya’nın kalbidir. Malatya’nın kalbinde bir restorasyon çalışması yapılması gerekiyordu. Çok yerinde bir çalışma oluyor. Emeklerinden ötürü başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN GÜDER: “BATTALGAZİ’MİZE YAKIŞAN BİR PROJEYİ DAHA HAYATA GEÇİRDİK”
120 metre uzunluğunda 62 dükkanı kapsayan çalışmaların Şire Pazarı’na ciddi katkılar sunacağını aktaran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Özellikle şuan bulunduğumuz sokak Malatya’nın ilk yerleşim yerlerinden bir tanesi. Yeni Cami’nin hemen yanı ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bir nokta. Malatya denilince de ilk olarak Şire Pazarımız akla geliyor. Bu sokakta bulunan iş yerlerinin cephesi de estetiği bozuyordu, göze hoş gelmiyordu. Esnaflarımızla yaptığımız istişareler sonrasında Şire Pazarımızı daha canlı hale getirmek ve prestijini arttırmak amacıyla sokak sağlıklaştırması talimatını verdik. Arkadaşlarımız bir
çalışma yaptılar ve çalışmalarımızı zaman kaybetmeden başlattık. Bizim yapacağımız dış çalışmalara karşı esnaflarımızda iş yerlerinin iç kısmında çalışma yapacaklarını belirttiler. Malumunuz olduğu üzere Malatya’mıza ne kadar turist ziyaret ediyorsa, mutlaka bu caddede alışverişlerini yapıyorlar. O bakımdan bu caddemizin güzel olması gerek. Önümüzdeki aylarda projemizin tamamlanması ila bu prestij sokağımıza girdiğimizde her iş yeri farklı renkte değil, tek renkte ve daha tertipli olacağını göreceğiz. Bu mekanlar ne kadar güzel olursa, yerli ve yabancı turistlerimizin sayısı da o kadar artar. Malatya’mıza yakışan prestij sokağımızdaki sağlıklaştırma çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak, esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız. Projemizin tamamlanmasıyla Şire Pazarımız hak ettiği değere kavuşacak. Pasajlarımızda da çalışma yapacağız ve pasaj içlerinin de canlanmasına katkı sunacağız. Daha yaşanabilir bir Battalgazi için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bizim Battalgazili vatandaşlarımıza hizmet sözümüz var. Bizler bu yola vatandaşlarımıza hizmet etmek aşkıyla çıktık” dedi.
Gündem, 28 Aralık 2021 13:38
Yorumlar (0)
EGELİ DİŞ HEKİMLERİ DENİZLİ'DE BULUŞACAK
Geçit: “Vatandaşlarımızın Sofrasına Güvenli Ürünler Ulaşmalı
Keskin: “Zor Şartlarda Mücadele Eden Esnafımıza Destek Şart”
Kar Sonrası Battalgazi’de Hummalı Çalışma
Zelyurt: “Hocalı Katliamı Unutulmayacak Bir İnsanlık Dramıdır”
Karademir’den Esnaf İçin Acil Çağrı: KOSGEB Borçlarına 2 Yıl Erteleme Şart
Malatya TSO’dan Vahap Munyar’a Vefa ve Onur Plaketi
KAR ENGELİNE GEÇİT YOK! BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ GECE GÜNDÜZ SAHADA
Attarlar Odası’nda Birlik Rüzgârı: Başkan Basri Orhan’a Yoğun Destek
Okul Servisleri ve Çevreleri Kontrol Altında: Geleceğe Güvenle Bakıyoruz
Şevket Keskin’den Net Mesaj: “Yasa Dışı Taşımacılığa Asla İzin Vermeyeceğiz
Vali Seddar Yavuz’un 26 Şubat Hocalı Katliamı’nı Anma Mesajı
Akıllı telefonlar boyun fıtığı sebebi
Mücevherlerinizin Ömrünü Uzatmanın 6 Altın Kuralı
Türkiye Obezitede Avrupa Birincisi...
Boğaziçi Üniversitesi’nde Tarihi Dönüşüm: 8 Milyar TL’yi Aşan Yatırım Hamlesi
Geleceğin Temeli Aile: Yeşilyurt’ta Anlamlı Proje Hayata Geçti
Battalgazi Belediyesi’nden Yenice Mahallesi’nde Yol Atağı
Battalgazi’de Silahlı Soygun Aydınlatıldı: 3 Şüpheli Tutuklandı
Başkan Er: “Birlikte Çalışacağız, Malatya’yı Daha Güzel Günlere Kavuşturacağız
Başkan Er, Geceyi Gençlerle Paylaştı: Sahur Sofrasında Birlik Mesajı
İş Dünyasından Eğitime Güçlü Dokunuş: Mahmut Boyraz Gençlerle Buluştu
Akçadağ’da Birlik ve Beraberliğin En Güzel Tablosu: Ev İftarları
Ramazan Neşesi Büyükşehir’le Çocukların Yüzünü Güldürüyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den Hafız Öğrencilere Moral Ziyareti
Başkan Er: “Gençlerimizin Her Zaman Yanındayız”
Yeşilyurt Belediyesi’NDEN RAMAZAN’A ÖZEL YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
YEŞİLYURT’TA SİLAHLI SOYGUN GİRİŞİMİ: 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Çamurlu TOKİ Camii ve Çevresi Modern Bir Görünüme Kavuştu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Ramazan Ayına Özel Kültür ve Sanat Programı
Büyükşehir Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek
Yatırım Yağmuru Pütürge’de: 37 Milyon TL’lik Dev Projeler
Sadıkoğlu’ndan Doğrudan Girişim: KOSGEB Talebi Bakanlığa Taşındı
Diş Hekimliği Fakültesi Sayısına Düzenleme Getirilmeli
Araştırmalara göre süt ürünleri, susuzluğu gidermede etkili bir seçenek
Malatya Su ve Kanalizasyon Idaresi’den Çevre Duyarlılığı Atağı: Öğrencilere Su Temalı Yarışma
GÖZKAPAĞI ESTETİĞİNDE DOKU KORUYUCU YÖNTEMLER ÖN PLANA ÇIKIYOR
Yeşilyurt Kent Konseyi’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Eğitim Programı Yoğun İlgiyle Başladı
Abdurrahman Babacan: “Terörsüz Türkiye İçin Kararlılıkla İlerliyoruz”
