Malatya Kent Konseyi Malatyalı Niyazi Mısri’yi Tanıtıyor
Gündem, 18 Mart 2022 04:37Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu 16-22 Mart Niyazi Mısri Haftası münasebetiyle hafta boyunca bir dizi anma programı gerçekleştirecek.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan programlarda Malatyalı Niyazi Mısri yerel ve ulusal olarak daha çok tanıtılması planlanıyor.
Bu kapsamda PTT önündeki çeşmeden vatandaşlara şerbet ikram edildi. Programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdulkadir Artan, Sivil Tolum Kuruluşlarının Temsilcileri, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Murat Kılınç, Niyazi Mısri Çalışma Grubu temsilcisi Mehmet Aydemir, Malatya Kent Konseyi Çalışma Grubu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatyalı değerlerin gün yüzüne çıkarılmasında ve gelecek kuşaklara aktarılmasında Malatya Kent Konseyi’nin önemli görevler yüklendiğini ifade ederek Malatyalı Niyazi Mısri ile ilgili hafta boyunca yapılacak olan etkinliklerin çok önemli olduğunu belirtti. Hafta dolayısıyla vatandaşlara şerbet etmek suretiyle Malatyalı Niyazi Mısri’yi yeniden yâd etmenin öneminden bahseden Gürkan, Niyazi Mısri’nin Malatya’da bir makamının yapılması konusunda çalışmalar yürüttüklerini ve en kısa zamanda bu makamın yapılacağını söyledi. Daha çeşmeden vatandaşlara şerbet ikramında bulunan Gürkan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
16-22 Mart Niyazi Mısri haftası dolayısıyla hafta boyunca bir dizi etkinlik planladıklarını belirten Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdulkadir Artan, “Niyazi Mısri 17. yüzyılda yaşamış Malatya’mızın yetiştirdiği değerli bir şair, tasavvuf ve düşünce insanıdır” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Murat Kılınç, Malatya Kent Konseyi işbirliğinde 16-22 Mart Niyazi Mısri haftası sebebiyle şerbet ikramı yaptıklarını ifade ederek, Niyazi Mısri’nin anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusundaki çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Niyazi Mısri’nin ruhuna hediye etmek için bugün şerbet ikramında bulunduklarını söyleyen Niyazi Mısri Çalışma Grubu temsilcisi Mehmet Aydemir, Malatya’da Niyazi Mısri makamının oluşturulması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurguladı.
Şerbet programına katılan vatandaşlar Niyazi Mısri’nin ruhuna hediye edilen şerbeti içip, Malatya’mızın değerlerinin hatırlatılması ve anılmasında emeği geçen başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu’na teşekkür ettiler.
Gündem, 18 Mart 2022 04:37
Yorumlar (0)
Malatya Yeşilyurt’ta 3.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Meşher’in Hikâye İstanbul’da Geçiyor sergisini ziyaret etmek için son günler
Kale’de Altyapıya Güçlü Dokunuş: MASKİ’den 81,9 Milyon TL
Depremin Ardından Güçlü Adımlar: Su Altyapısı Yenileniyor
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Düzenlenecek
Soğuk Günlerde Sıcak Buluşma: Yeşilyurt’ta El Sanatları Kursları
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim Kurumlarında 1 Gün Ara
Mesut İnce, Minibüsçüler Odası Başkanlığı Seçimini Açık Farkla Kazandı
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin, 1 Oy Farkla Güven Tazeledi
10 Ocak’ta Basına Vefa: Ali Karakuş’tan Ziyaret
Ev Alırken, Zemine de Dikkat Edilmeli...
Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok: Sokak Satıcısına Darbe
Gelecek Partisi İl Başkanı Bedri Aslan’dan Basına Anlamlı Ziyaret
Gazeteciler Günü’nde Sadece Kutlama Değil, Çözüm Odaklı Ziyaret
ŞEVKET KESKİN GÜVEN TAZELEDİ
Yeşilyurtspor’da Yeni Dönem: Güçlü Yapılanma, Büyük Hedefler
Karla Mücadele Seferberliği: 107 Mahallede 2 Bin 475 Kilometre Yol Ulaşıma Açıldı
Vali Seddar Yavuz’un 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı
Narkotik Ekiplerinden Sokak Satıcılarına Darbe: Çok Sayıda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi
Göçmen: Basın Özgürlüğü Olmadan Demokrasi Olmaz
İŞ İNSANI MUSTAFA KILIÇ’TAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Ali Aslan: “Basın Özgürlüğü Demokrasinin Vazgeçilmezidir.
İZDO, 3'üncü Yaş Üniversitesi Öğrencilerini Bilgilendirdi
Kış Depresyonuna Dikkat: Uzmanlardan Mevsimsel Duygu Durumu Bozukluğu Uyarısı
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
MAGİNDER Başkanı Karademir’den Yangın Bölgesine Ziyaret
Milletvekili Ölmeztoprak’tan Malatya’da Güvenlik Vurgusu: “Huzurun Teminatı Sizlersiniz”
Fuzuli Caddesi’nde Sahada İnceleme: Başkan Er’den “Dirençli Malatya” Vurgusu
Merkez ve İlçelerde Muhtarlık Tartışması: Hizmet mi, Gösteri mi?
Malatya’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 14 Şüpheli Yakalandı, 13’ü Tutuklandı
Elektronik Sigaralar Akciğer Kanserine Neden Oluyor!
Kronik Ağrıya Dikkat: Uzun Vadede Yüksek Tansiyon Riski Doğurabilir
Yerinde Dönüşüm Alarm Veriyor: Sadıkoğlu’ndan Hakediş Tepkisi
Ölmeztoprak Açık Konuştu: Kira Yardımı Anahtar Teslimine Kadar Devam Edecek
Battalgazi Belediyesi, Bir Yılda Hayata Geçirilen Hizmetlerle Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Yeni Yıl Mesaisi Başladı: Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
Bakan Yusuf Tekin’den Eğitime Destek: Yeni Eğitim Yatırımları Hizmete Açıldı
Malatya ASMYD’de Bayrak Değil, İstikrar: Aziz Yiğit Yeniden Seçildi
