Teşekkür Levhası Çöpte! Akçadağ’da Vefaya mı, Görüntüye mi Savaş Açıldı?
Malatya’nın Akçadağ ilçesinde kamuoyuna yansıyan bir görüntü, ilçede yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Akçadağ Esnaf Odası’nın önceki dönem başkanı Fatih Şahin tarafından, projeye verdiği destek nedeniyle Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş adına hazırlatılan teşekkür levhasının sökülüp parçalanarak çöp konteynerine atılması, ilçe halkının tepkisini çekti.
Kanalımıza ve haber merkezimize ulaştırılan görüntülerde, üzerinde “Projemize sağlamış olduğu destekten dolayı Akçadağ Belediye Başkanı Sayın Hasan Ulutaş’a teşekkür ederiz” ifadelerinin yer aldığı büyük reklam levhasının yırtılmış halde çöp konteynerine atıldığı görülüyor. Görüntülerin kısa sürede ilçede gündem olmasıyla birlikte, “Bu levha neden kaldırıldı?”, “Kim ya da kimler tarafından çöpe atıldı?”, “Bu yapılanın amacı ne?” soruları da beraberinde geldi.
Ortaya çıkan tablo sadece bir reklam panosunun kaldırılması değil; aynı zamanda Akçadağ’da siyasi nezaketin, kurumsal ciddiyetin ve vefa anlayışının hangi noktaya geldiğinin de sorgulanmasına neden oldu. Çünkü mesele sadece bir tabela değil… Mesele, ilçede artık insanların birbirine tahammül edemediği bir atmosferin oluşup oluşmadığıdır.
Bir dönem teşekkür edilerek kamuoyuna sunulan bir levhanın, bugün yırtılıp çöp konteynerine atılması; “Akçadağ’da hizmetin değil, kişisel hesapların konuşulduğu bir dönem mi yaşanıyor?” yorumlarını beraberinde getirdi. İlçe halkı ise yaşanan olayı “yakışıksız” olarak değerlendiriyor.
Özellikle sosyal medya ve vatandaş yorumlarında dikkat çeken ortak görüş ise şu oldu:
“Bir teşekkür levhası kaldırılabilir. Ancak parçalanıp çöpe atılması; kişisel öfkenin, kurumsal aklın önüne geçtiğini gösterir.”
İddialara göre levhanın sökülmesi sırasında herhangi bir hassasiyet gösterilmediği, doğrudan parçalanarak konteynere bırakıldığı öne sürülüyor. Eğer bu iddialar doğruysa, ortada sadece kötü bir görüntü değil; aynı zamanda Akçadağ’ın kamuoyundaki imajına zarar veren ciddi bir yönetim anlayışı tartışması vardır.
Akçadağ son dönemde art arda gelen tartışmalar, polemikler ve kamuoyuna yansıyan olaylarla anılır hale gelirken, vatandaşlar artık hizmet haberlerinden çok “kim kime ne yaptı?” tartışmalarını konuşuyor. İlçenin gerçek gündemi olan ekonomi, esnafın sorunları, altyapı eksiklikleri ve gençlerin beklentileri yerine; çöpe atılan tabelalar ve siyasi gerilimlerin gündem olması ise ayrı bir üzüntü oluşturuyor.
Kamuoyunun beklentisi ise net:
Eğer bir karar alınmışsa bunun medeni ve kurumsal bir yöntemle uygulanması gerekir. Çünkü bugün çöpe atılan sadece bir reklam levhası değil; aynı zamanda emeğe, teşekkür kültürüne ve kurumsal saygıya dair görüntüdür.
Şimdi Akçadağ kamuoyu şu soruların cevabını bekliyor:
Bu levha neden kaldırıldı?
Kim kaldırdı?
Kim yırttı?
Ve en önemlisi…
Akçadağ’a bu görüntüyü kim yakıştırdı?

.jpg)
İZDO Öğrenci Kongresi Yoğun Katılımla Gerçekleşti.
Glutensiz Kafe ile Sağlıklı ve Güvenli Beslenme Mümkün.
Başkan Sami Er’den Annelere Vefa Örneği.
Hareketsizlik Ağrıyı Artırıyor Duruş Bozukluklarını Tetikliyor.







