Yeni Hastane Yükü Almaya Başladı
Gündem, 09 Eylul 2022 02:33Battalgazi Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, Battalgazi Devlet hastanesinin Malatya Eğitim ve Araştırma hastanesinin yükünü yavaş yavaş almaya başladığını ifade ederek; “acil servisteki hasta sayımız arttıkça, eğitim araştırmadaki bakılan hasta sayısına yansıyor. Buda bizi mutlu ediyor” dedi.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kuurlu üyeleri yapımı yeni tamamlanarak hizmete giren Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimliğini ziyaret etti. MGC Yöneticilerini Malatya Tabipler Odası Başkanı Dr. Sezai Demirel, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan ve Hastane Müdürü Erkan Demir konuk etti.
MGC Başkanı Vahap Güner, başhekim ve hastane çalışanlarına başarılar dileyerek “Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak, Malatya devlet eski devlet hastanesinin yerine yapılan yeni devlet hastanesi hem görmek, hem de yerinde görev yapan doktorlarımızı, başhekimlerimizi, hastane çalışanlarımızı ziyaret etmek için geldik. Gerçekten burada hem binasıyla, hem de görev yapacak hekimleriyle, sağlık personelleriyle gözde bir sağlık merkezi olduğunu görüyoruz. Bu nedenle de özellikle de burada yıllarca görev yapmış Sezai Demirel hocamıza, Erol hocamıza ve diğer arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz.Eski devlet hastanesinin yerinde güzel bir sağlık merkezi inşa edilmiş, emek verenleri kutluyoruz” diye belirtti.
“TÜM MALATYA’YA HİZMET ETMEK İSTİYORUZ”
“Hastanenin sadece Battalgazi bölgesine değil tüm Malatya’ya hizmet vereceğini ifade eden Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Erol Karaaslan; “Malatya Gazeteciler Cemiyeti yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Malatya’mızın kıymetli gazetecilerinin hastanemize olan ilgileri bizi mutlu ve memnun ediyor. Vahap beyinde belirttiği gibi hastanemiz bölgede bir ihtiyaçtı. Bu ihtiyacın giderilmesi anlamında hastanemizin açılması hem Malatya’mızı, hem bölgemizi sağlık alanında rahatlatacaktır. Hastanemiz sadece bir bölgeye hitap etmiyor. Bütün Malatya’ya hitap edecek. Alt yapımız, teknik donanımımız ve ekibimizle biz bu işin altından kalkacağımızı biliyoruz. Hastanemiz 300 yataklı olarak planlandı. Odalarımızın her biri tek kişilik. İlerleyen süreçte ihtiyaç anında biz bun 600’e kadar çıkarabilecek alt yapımız bulunmakta. Hastanemizde yoğun bakımlar 32 yataklı olacak. Acil servisimiz şuan ciddi olarak faaliyet yapıyor. 1000’e kadar ulaşan sayılarda hastaya baktık. Polikliniklerimizi 54 poliklinik olarak planladık. İlerleyen süreçte bu sayısı 90’a kadar çıkarabileceğimiz alt yapımız var. Dün polikliniklerimiz de 1300 hasta baktık. Hasta sayımız her geçen gün artıyor. Bu sayının artması Malatya’daki sağlık hizmetine ulaşmada vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacaktır. Bu noktada biz bunu yavaş yavaş hissediyoruz. Zaten acil servisteki hasta sayımız arttıkça, eğitim araştırmadaki bakılan hasta sayısına yansıyor. Buda bizi mutlu ediyor” diye konuştu.
“HEYET RAPORU KURULU OLUŞTUTULDU”
Heyet raporu için Kurul oluşturulduğunu da ifade eden Karaaslan; “Yoğun bakımlarımız çok kısa bir süre içerisinde faaliyetlerine başlayacak. Ben buradan halkımıza şu mesajı vermek istiyorum, sağlık heyetimiz başladı. İlk heyetimiz kuruldu. Buda tabi ki şehrimizi rahatlatacak. Planlamalarımız içerisinde özellikle fizik tedavi de ciddi bir planlama yapacağız. Onun alt yapısını kurmaya başladık. İlerleyen günlerde bunların her biri hizmete girecek. Hastanemizin eksikleri var ama bunlar her geçen gün hızla tamamlanıyor. İnşallah en kısa zamanda eksik hekimlerimiz de tamamlandığı zaman hastanemiz ful kapasite olarak hizmete başlayacak.” diye konuştu.
Hastane Servislerini de gezen MGC Yönetimi daha sonra Hastanede tedavi gören Gazeteci-Yazar Kemal Deniz'in annesi Bahar Deniz'ei yattığı servis de geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Gündem, 09 Eylul 2022 02:33
Yorumlar (0)
Malatya’da Faciadan Dönüldü: Beton Pompası Yola Devrildi, Araçla Santimlik Tehlike Yaşandı.
Battalgazi’de Hizmet Atağı: Projeler Vatandaşla Buluşuyor.
Genç Zihinlerden Büyük Başarı: Malatya Türkiye Finalinde.
Malatya’da ‘Torbacı’ Operasyonu: 11 Kişi Yakalandı.
Malatya, UEFA Standartlarında Kaleci Antrenör Eğitimiyle Tanıştı.
Vali Seddar Yavuz’dan Emekçilere Destek Mesajı.
Ekonomik Zorluklara Karşı TSO’dan Üyelerine Kolaylık.
Anahtar Parti Sahaya İndi, Vatandaş Sordu: Bunca Zamandır Neredeydiniz?.
Müzik artık ‘evrensel’ değil.
İletişim Sorunlarına Çözüm Aranan Konferans Yoğun Katılımla Gerçekleşti.
Yeşilyurt Belediyesi Çiftçinin Yanında: 300 Bin Sebze Fidesi Desteği.
Malatya’nın İçmesuyu Altyapısına Dev Yatırım
Başkan Er Muhtarlarla Bir Araya Geldi: Sorunlar Masaya Yatırıldı.
Akçadağ Esnafı Soruyor: Oda Başkanlığı Koltuk İçin mi, Esnaf İçin mi?.
MAGİNDER’den İnekpınarı İçin Çağrı: “Bu Doğal Değer Turizme Kazandırılsın”
Malatya’yı Dolu Vurdu, Ziraat Odaları Derin Uykuda!.
İMKON ve TOBB Toplantısında İnşaat Sektörünün Yol Haritası Çizildi.
Battalgazi’de Sahada Siyasetin Adı: Alper Gürsoy Vatandaşın Nabzını Tutuyor.
Baş Ağrılarına Karşı Etkili Önlem: Yaşam Tarzınızı Gözden Geçirin.
Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Mücadele: Ayak Tenisi Turnuvası Başladı
Baharda Gözlerinizi Ovuşturmak Kalıcı Hasara Yol Açabilir!.
İZDO Türk Sanat Müziği Korosu Ayakta Alkışlandı.
Su Deposu Seçiminde Kritik Uyarı: WRAS ve TSE Yoksa Tehlike Var.
Malatya’da Örnek Dayanışma: Büyükşehir Belediyesi ile Başsavcılık Güçlerini Birleştirdi.
Battalgazi’de Fikirler Yarıştı, Kazanan Gençlik Oldu.
Akçadağ’ın Değerli İsmi Mustafa Evin Hayatını Kaybetti.
Yeşilyurtspor’dan Gurur Veren Başarı: Play-Off’ta Bir Üst Tur Bileti Malatya’nın!.
Akçadağ’da Teşkilat Tartışması: Unvan Çok, Sahada Görünürlük Az İddiası.
Battalgazi’de Göztepe Mahallesi’ne Yeni Taziye Evi Kazandırıldı
Başkan Er, Dolu Felaketinin Vurduğu İlçelerde İncelemelerde Bulundu.
Yeşilyurt’ta Silahlı Yaralama Olayının Şüphelisi Kısa Sürede Yakalandı.
MONİLYA HASTALIĞI SONRASI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER.
Battalgazi’de Aileler Kıyasıya Yarıştı, Renkli Görüntüler Oluştu.
Yeşilyurt’ta Futbol Şöleni: Mini Dünya Kupası Başladı
Malatya’da Korkutan Deprem: Battalgazi Merkezli Sarsıntı Kentte Hissedildi.
Başkan Taşkın, Taziye Merkezinde Hizmet Kalitesini Değerlendirdi.
Narkotik Operasyonunda Yakalanan 5 Şüpheli Tutuklandı.
Malatya’da Dolu Yağışı Sonrası Yetkililerden Basın Açıklaması.
MALATYA SATRANÇ EMEKTARLAR İL BİRİNCİLİĞİ TAMAMLANDI.
