Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Kernek Mahallesi, 01 Aralık 2025 günü akşam saatlerinde silahlı kavganın yaşandığı hareketli anlara sahne oldu. İki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan sözlü tartışma, kısa sürede büyüyerek silahlı olaya dönüştü.
Edinilen bilgilere göre, A.Y.A., A.Ç., E.T. ve A.E.D. isimli şahısların bulunduğu grup ile A.E., A.S. ve A.Ş.’nin yer aldığı diğer grup arasında çıkan tartışma, taraflardan birinin silaha başvurmasıyla ciddi bir boyut kazandı. Olay sırasında A.Y.A., A.E. ve A.S. ateşli silahla yaralandı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Olayın ardından polis ekipleri bölgede geniş çaplı çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar ve takip sonucu, silahlı kavgaya karıştığı tespit edilen toplam 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca olayda kullanıldığı değerlendirilen 1 adet ruhsatsız av tüfeği de ele geçirildi.
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan tahkikat sürerken, emniyet birimleri şehirde huzur ve güven ortamının korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Yeşilyurt Belediyesi’nden ÖNEM Projesine Moral ve Motivasyon Dolu Şenlik
Kadının Gücü Toplumu Güçlendirir: Başarı Hikâyeleri İlham Veriyor
Eğitim Merkezlerinde Satranç Rüzgârı Esti: Öğrenciler Kıyasıya Yarıştı
Başkan Kılıç: Engelliler Bugün de Yarın da Emek Piyasasının Vazgeçilmez Değerleridir







