Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Nida Hafızlık Yarışması 6. Bölge Finali, Malatya’da yoğun katılım ve büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM) salonunda düzenlenen organizasyon, bölgenin dört bir yanından gelen öğrencileri bir araya getirdi.
Bölge finaline Kayseri, Sivas, Yozgat, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Adıyaman ve ev sahibi Malatya olmak üzere toplam 11 ilden ortaokul ve lise kategorilerinde il birincisi olan 24 kız öğrenci katıldı. Öğrenciler, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve ezberleme alanındaki bilgi, birikim ve yeteneklerini jüri karşısında sergileyerek kıyasıya mücadele etti.
Yarışma sonucunda, Hafızlık Ortaokul Kategorisi’nde Gaziantep Sevinç Bahattin Teymur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Lemar Hammada birinciliği elde ederken, Hafızlık Lise Kategorisi’nde Hatay Reyhanlı M. Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sewar Aldkı birinci oldu.
Malatya’yı temsil eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Eslem Koç ise Hafızlık Ortaokul Kategorisi’nde bölge ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Bu sonuç, Malatya eğitim camiasında büyük bir gurur ve sevinçle karşılandı.
Program sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller takdim edilirken, katılımcıların azmi ve disiplini takdir topladı. Yetkililer, bu tür organizasyonların öğrencilerin hem akademik hem de manevi gelişimlerine önemli katkılar sunduğunu vurguladı.
Yarışmaya katılan tüm öğrenciler tebrik edilirken, organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen idareci, öğretmen ve tüm paydaşlara teşekkür edildi.

Parkinson Hastalığı Tedavisinde Beyin Pili Yöntemi
Baharın Habercisi: Alerjik Konjonktivit.
Afetlere Karşı Güçlü Adım: Malatya’da Kritik Zirve
HİLAL ACI’YA ULUSAL DÜZEYDE TAKDİR: “ŞİDDETE KARŞI MÜCADELEDE ÖRNEK LİDER.







