ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Malatya’da Bitmez Bilmeyen Yıkım Ve Enkazlar.

 

16 Ağustos 2024 03:17
Malatya’da Bitmez Bilmeyen Yıkım Ve Enkazlar.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Topsöğüt mahallesi Şahnahan Samanköy yol ayırmında yol ortasına konan trajikomik yol kapalıdır levhası yazısı vatandaşların ve sürücülerin hayretle şaşkın bakışlarına neden oluyor.

 

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Topsöğüt mahallesi Şahnahan Samanköy yol ayırmında yoğun trafik akışı olan bir yolda,yol ortasına konan trajikomik yol kapalıdır levha yazısı vatandaşların ve sürücülerin hayretle şaşkın bakışlarına neden oluyor.! 6 Şubat depremlerinde sonra Malatya’da tas kayıp şikayetlerini çok alıyoruz. Özellikle bina yıkımlarında ihaleyi alan firmalar kafalarına göre çalışması hiç kimseyi takmaması ve ihaleyi nerden aldıkları bilinmeyen firma yöneticileri keyfi yıkım ile çalışmalarını yürütüyor. İstasyon virajı Dede Korkut arkası basın sitesi karşısında bulunan bir binanın yıkım işini alan firma,çalışanları yaptığı keyfi yıkım ve enkaz kaldırma işini,yerinde ayrışmanın yasak olmasına rağmen ayrışım yapması,yan tarafta bulunan daha önce yıkılan binaların temellerine girip demir ayrışması yapması ve ağır ve yavaş ilerleyen çalışmalar nedeniyle çevreye ve  bölgeye verdikleri zarar tepkilere neden oluyor.! Yeşilyurt ilçesine bağlı Topsöğüt mahallesi Şahnahan Samanköy yol ayırmana konan logosuz ve  isimsiz levhayı,kimlerin yol ortasına koyduğu bilinmezken,aracımla bölgeden geçerken beni durduran yabancı bir tır şöförü,birşey soracam ama şaka gibi yol kapalı levhasında dinime imanıma yol kapalı gelirsen geri dönersin yazısı yazıyor dedi. Bazı araçlarda gidip geliyor araç uzun olduğu için gidersem çıkamam korkusuyla kararsız bir şekilde aracımı park ederek yardım beklediğini söyledi.! Bende konuyu tam anlayamadan tır şöförüne Sivas yoluna çıkması için başka alternatif yoldan tarif ederek,yol kapalı levhası  olduğu bölgeye gelerek,şaşkınlığımı gizleyemeyerek tır şöförünün ne demek istediğini anladım.! Bir fotoğraf karesi alarak Samanköy yönüne yoluma devam ettim.! Malatya’da tas’ın kayıp olduğuna bir kez daha şahit oldum.! Yeşilyurt ilçesine bağlı bölgede,Belediyeler genelde kendi logoları ve isimlerini kullanarak çalışmalarını yürüyüyorlar.

 

Ana yola konan Bu trajikomik görüntüyü andıran yol levhası yazısını kimlerin yazarak yolun ortasına koyduğunu vatandaşlar ve sürücüler tarafından merak konusu oluyor.!

 

Kaynak Maldia Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.